szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Jeśli chcesz być informowany
o nowościach wpisz swój e-mail.
zapisz wypisz
2014-04-11
Gofry Monsters Colors


Gofry Monsters Colors



Strasznie pyszne gofry. Monster Blue, Monster Pink i Monster Czoko to 100% mieszanki ciasta w proszku do produkcji wyśmienitych gofrów w przyciągającym, niebieskim, różowym i brązowym kolorze.



Monstery ruszają do ataku!



Już 15 kwietnia rynek opanują kolorowe potworki. Strasznie pyszne, kolorowe gofry będą systematycznie pojawiać się na terenie całej polski. Pytaj o nie w kawiarniach, lodziarniach i budkach z goframi! 

NIECH CIĘ PORWIE MOC KOLORÓW!



Miss Monster 2014!



Rusza potworny konkurs piękności. Pożerające piękno ma 3 oblicza - które z nich wybierasz?

Przeraźliwy BLUE, straszny CZOKO czy może okropnie piękna PINK?

Piękno = popularnoś. Zagłosuj na najpotworniej najpiękniejszego MONSTERA klikając "lubię to" na jego indywidualnym, facebookowym profilu:

www.facebook.com/pages/Monster-PINK/1410323652564549?fref=ts

www.facebook.com/pages/Monster-BLUE/630387777032479

www.facebook.com/pages/Monster-CZOKO/740456359318336

"lubiący to" wezmą udział w losowaniu nagród! Konkurs trwa do końca kwietnia



Zrób je sam - jeśli się nie boisz!



Strasznie smaczne i potwornie łatwe w przygotowaniu. Niech moc kolorów zawita w Twoje progi i zawładnie Twoją rodziną. Już dziś dostępne na www.provenda.pl, a od 15 kwietnia na Allegro!



2014-01-21
Tłusty Czwartek tuż, tuż - PROMOCJA


Tłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami. Już dziś skorzystaj z promocji.



szczegóły



2013-04-24
Letnia promocja


 



U nas lato zaczyna się już dziś!



Zapraszamy do skorzystania z promocji.



2012-11-08
Polski Dzień Zdrowego Śniadania


Śniadanie na dobry początek dnia... Jesz śniadanie zmniejszasz ryzyko wystąpienia u siebie otyłości. Dzisiaj specjalnie dla Was z okazji podwójnego święta: Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia oraz Polskiego Dnia Zdrowego Śniadania przypominamy, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia.



2012-04-05
Życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy


Wszystkiego dobrego,

jajka wielkiego malowanego

zielonej łączki, na której zajączki

jedzą makowce i pasą owce,

szalonego i wyjątkowo mokrego Śmigusa Dyngusa oraz samych słonecznych i cudownych dni życzy zespół marki PROVENDA

 



2012-02-13
16 MARCA WIELKIE JEDZENIE PĄCZKÓW


Tłusty Czwartek – w kalendarzu chrześcijańskim ostatni czwartek przed Wielkim Postem, znany także jako zapusty. Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. W Polsce oraz w katolickiej części Niemiec, wedle tradycji, w tym dniu dozwolone jest objadanie się. Ponieważ data tłustego czwartku zależy od daty Wielkanocy, dzień ten jest świętem ruchomym. Następny czwartek jest czwartkiem po Środzie Popielcowej i należy do okresu Wielkiego Postu, podczas którego katolicy powinni zachowywać wstrzemięźliwość. Najpopularniejsze potrawy to pączki i faworki, zwane również w niektórych regionach chrustem lub chruścikami. Dawniej objadano się słoniną, boczkiem i mięsem, które suto zapijano wódką  



2011-10-03
Super promocja


Witam Wprowadziliśmy na rynek wyśmietity koncentat do wyrobu "masła"czosnkowego- MIXEŁKO. Wystarczy zmieszać przyprawę w stosuku 1:10 z tłuszczem a otrzymasz masło czosnkowe wysokiej i powtarzalnej jakości. Teraz przy zakupie 10 opakowań 1 kilogramowych otzrymasz komplet młynków do przypraw.



2011-05-27
Seminarium technologiczne Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego i firmy EcoTrade
W dniach 04 i 05.05.2011, w godzinach 9.00 - 14.00. odbywa się specjalistyczne seminarium technologiczne, w którym wezmą udział laureaci warsztatów piernikarskich "Wielkie pierniczenie" zorganizowanych przez Małą Akademię Mistrzostwa Zawodowego w dniach 16-22.02.2011 w Zespole Szkół nr 1 w Żorach.

Tematyką seminarium są "Wiosenne inspiracje" - metody produkcji tortów, tart owocowych i ciastek bankietowych z zastosowaniem stabilizatorów mas cukierniczych. Weźmie w nim udział 14 uczniów szkół zawodowych pobierający naukę w zawodach cukiernik, piekarz, kucharz z Rybnika, Żor, Jastrzębia - Zdroju i Ornontowic. Seminarium zostanie przeprowadzone w siedzibie firmy ECO- TRADE w Gliwicach.

2011-04-26
WIELKA PROMOCJA CIASTA NA GOFRY
Zaczyna się sezon na pyszne gofry i naleśniki. Gwarancją dobrego i powtarzalnego smaku gofrów są produkty naszej firmy.
Kupując 800 kg produktu "Pychotka" otrzymasz za symboliczne 99 zł vat profesjonalną gofrownicę lub naleśnikarkę. O szczegóły pytaj handlowców. Oni na pewno znajdą sposób, aby ten sprzęt znalazł się u Ciebie.

2011-04-01
TARGI W KIELCACH
Zapraszamy na targi BEKEPOL w dniach 02-06.04.2011 do KIELC hale targowe TARGÓW KIELCE

2011-02-08
TARGI W w WARSZAWIE
Zapraszamy na targi EXPO SWEET w dniach 23-25.02.2011 do Warszawy przy ul.Marsa 56 hale targowe stoisko nr 64

2011-02-01
Po raz trzeci Gazela Biznesu należy do Eco Trade
Już po raz trzeci prestizowy dziennik Puls Biznesu przyznał nam Gazele 2010.
Nagroda ta jest potwierdzeniem, ze Spólka należy do grona najbardziej dynamicznie rozwijających się firm w Polsce. Dziękujemy wszystkim naszym Klientom i całej załodze naszej firmy za wkład włożony w nasz rozwój.

2010-12-28
Życzenia na Nowy Rok 2011
W nadchodzącym roku idź do przodu krok po kroku. Niech Cię nadmiar kasy męczy, niechaj fiskus Cię nie dręczy. Niech rodzinka żyje w kupie, resztę miej głęboko... w nosie!
życzy zespół Provena

2010-12-22
Idą Święta
Eco trade Sp. z o.o. pragnie złożyć wszystkim swoim Klientom, Współpracownikom oraz ich rodzinom bożonarodzeniowe życzenia - niech zbliżające się świąteczne chwile będą dla Państwa czasem spokoju, odpoczynku i radości.

Natomiast w Nowym Roku 2011 oby spełniały się wszystkie marzenia – te większe i mniejsze, zdrowie i dobre samopoczucie dopisywało i nic niech nie staje na przeszkodzie w kolejnym roku naszej wspólpracy.

2010-10-22
Szybka płatność
Od dziś uruchomiliśmy usługę "szybka płatność". Tak więc po dokonaniu zakupów mogą Państwo płacić za zakupiony towar w systemie "dotpuy": karta kredytową, szybkimi przelewami. Wprowadzenie tej usługi skróci czas oczekiwania na otrzymanie zakupionego towaru. Zapraszamy do sklepu. Pozdrawiamy Zespół esprzed

2010-09-23
PODZIĘKOWANIA
WSZYSTKIM NASZYM KLIENTOM , KTÓRZY ODWIEDZILI NASZE STOISKO W CZASIE TRAWNIA TEGOROCZNEJ EDYCJI TARGÓW POLAGRA TECH SERDECZENIE DZIEKUJEMY I ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY.

2010-08-18
ZAPROSZENIE
ZAPRASZAMY DO ODWIEDZENIA NASZEGO STOISKA W CZASIE TARGÓW POLAGRA-TECH 2010.
W DNIACH 12-16.09.2010 ROKU W POZNANIU.
STOISKO NR 60 W PAWILONIE NR 5.
PRZYGOTOWALIŚMY DLA NASZYCH GOŚCI WIELE ATRAKCJI, DEGUSTACJE ORAZ UPOMINKI DLA KAŻDEGO ODWIEDZAJĄCEGO.
JEŚLI CHCESZ OTRZYMAĆ OD NAS BEZPŁATNE ZAPROSZENIE NAPISZ MAILA, A PRZEŚLEMY CI GO POCZTĄ LUB RAZEM Z ZAMÓWIONYM TOWAREM. NAPRAWDĘ WARTO

2010-06-14
Letnia Promocja

Słońce świeci coraz mocniej ceny lecą coraz niżej.Nie trać czasu na gotowanie skorzystaj z naszej oferty.Na biwaku, nad wodą, czy też w domu produkty ziemniaczane
Provendy zawsze pod ręką.
Zapraszamy do zakładki promocje. Czas trwania od 15.06.2010 do 15.08.2010

2010-05-26
DZIEN MATKI- NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA
ŚWITEM, GDY OCZY OTWIERAM
MATKA NADE MNĄ JAK SŁOŃCE.
TYLE W NIEJ ŚWIATŁA I CIEPŁA
TYLE MIŁOŚCI GORĄCEJ
TYLE UŚMIECHU I CISZY,
TYLE SPOKOJU DOBROCI.
KOGO SIE DOTKNIE - UKOI
CZEGO SIĘ DOTKNIE OZŁOCI
TADEUSZ KUBIAK "MATKA"

2010-04-19
stabilizatory żelatynowe
WIELKA PROMOCJA. JUŻ DZISIAJ POMYŚL O WYPIEKACH NA PRZYJĘCIA KOMUNIJNE. NA PEWNO BĘDĄ ONA WSPANIAŁE Z UŻYCIEM NASZYCH STABILIZATORÓW DO ŚMIETANY. PROMOCJA PRZYGOTOWANA JEST SPECJALNIE DLA CIEBIE. KUPUJESZ 3 DOWOLNE SMAKOWE STABILIZATORY ŻELATYNOWE PROVENDA, A STABILIZATOR NEUTALNY OTRZYMASZ ZA 1 ZŁ. NIE ZWLEKAJ CZAS PROMOCJI OGRANICZONY

2010-03-19
Siemię obniża cholesterol u mężczyzn
Mężczyźni, którzy chcieliby obniżyć swój poziom cholesterolu bez leków, powinni uwzględnić w codziennej diecie siemię lniane – dowodzą akademicy z University of Iowa. <br><br>Profesor Suzanne Hendrich sprawdzała, w jaki sposób główny lignan z siemienia dwuglukozyd sekoizolariciresinolu (SDG) oddziałuje na 90 osób ze zdiagnozowanym wysokim poziomem cholesterolu. Okazało się, że spożywanie go w ilości co najmniej 150 mg dziennie (ok. 3 łyżek stołowych) obniżało stężenie cholesterolu u mężczyzn - ale nie u kobiet – o nieco mniej niż 10% w okresie 3-miesięcznym. <br><br>Szefowa zespołu przyznaje, że efekt jest mniejszy niż przy zastosowaniu leków antycholesterolowych, w przypadku których spadek wahałby się, w zależności od osoby, w granicach od 10 do 20%. To jednak wystarczy, by wybrać siemię jako bardziej naturalną opcje dla niektórych panów. <br><br>Ponieważ są ludzie, którzy nie mogą przyjmować atorwastatyny, siemię zapewni im pewne korzyści zdrowotne. Inna sprawa, że pewne osoby wolą nie zażywać leków, ale wykorzystywać określone pokarmy, by utrzymać się w dobrym zdrowiu. <br><br>W studium Amerykanów wzięło udział dwukrotnie więcej mężczyzn niż kobiet. Wszyscy mieli wysoki cholesterol, ale nie cierpieli na żadne związane z tym schorzenia. Ochotników podzielono na 3 grupy, które przez 12 tygodni łykały tabletki zawierające 0, 150 lub 300 mg lignanów siemienia lnianego. <br><br>Wg Hendrich, to właśnie lignany – roślinne fitoestrogeny – obniżają poziom cholesterolu. Ich aktywna forma tworzy się w jelitach pod wpływem tutejszej mikroflory. Procesowi nie towarzyszą żadne efekty uboczne. Naukowców zaskoczyło, że SDG wpływał na mężczyzn, ale nie na kobiety, zwłaszcza że badano panie w okresie pomenopauzalnym, a lignan wywiera mierzalny wpływ estrogenowy. Nie wiedzą oni, czy ma to coś wspólnego z testosteronem, który u pań występuje jedynie w niewielkich ilościach. <br><br>Pani profesor wyjaśnia, że na razie na rynku nie ma tabletek z lignanami siemienia, ale w codziennej diecie można się posłużyć zmielonym ziarnem. Warto dodawać je do płatków śniadaniowych, chleba czy innych wypieków. Trzeba jednak pamiętać, że w takiej postaci siemię ulegnie z czasem utlenieniu, istnieje zatem ryzyko zepsucia smaku potraw. Co więcej, utlenienie zmniejsza zawartość zapobiegających zawałom serca kwasów omega-3. <br><br>Źródło: kopalniawiedzy.pl

2008-12-09
Proszek do pieczenia PROVENDA nie zawiera kwaśnego węglanu amonu.


W związku z pojawieniem się zagożenia spowodowanego wykryciem w proszku do pieczenia niedopuszczalnych ilości szkodliwej dla zdrowia melaminy (wykrytej w importowanym z Chin - kwaśnym węglanie amonu)informujemy, iz nasz produkt "Proszek do pieczenia PRAVENDA" NIE ZAWIERA KWAŚNEGO WĘGLANU AMONU. Jeśli mają Państwo jakeś pytania więcej informacji udzieli nasz dział technologiczny. 231 20 88 wew 123.



2008-09-02
Międzynarodowe Targi Poznańskie 2008
Serdecznie zapraszamy na Międzynarodowe Targi Poznańskie, podczas których odbywać się będą:
POLAGRA-TECH: 14-18.09.2008
Międzynarodowy Salon Dodatków do Żywności: 15-17.09.2008
Zapraszamy do Pawilonu nr. 5 na stoisko nr 3. Na którym organizowane będą prezentacje i degustacje naszych produktów.

więcej na www.polagra-tech.pl oraz www.dodatki.mtp.pl

2008-04-03
EUROGASTRO 2008 (podsumowanie)
W dniach 27-29 marca 2008r. mieliśmy przyjemność gościć Państwa na XII Międzynarodowych Targach Gastronomiczno - Hotelarskich. Na naszym stoisku mogli Państwo posmakować naszych wyrobów specjalnie przygotowanych przez naszego kucharza. Bardzo dziękujemy Państwu za liczne przybycie i odwiedzenie nas, Państwa uznanie bardzo nas cieszy i motywuje do dalszej wzmożonej pracy.

Serdecznie wszystkim dziękujemy i zapraszamy do galeri zdjęć.

Zespół PROVENDA

2008-03-25
Zapraszamy na EUROGASTRO
Serdecznie zapraszamy na XII Miedzynarodowe Targi Gastronomiczno-Hotelarskie EureGastro 2008.

godziny otwarcia:
27-28 marca 2008r. w godz. 10-18.
29 marca 2008r. w godz. 10-16

Pałac Kultury i Nauki, Warszawa.
Wejście na Targi od ul.Marszałkowskiej i ul. E.Plater.

więcej na www.eurogastro.com.pl

2008-02-27
Prezentacja Produktów Pravenda


W Resteuracji `Pod Kasztanami` w Zabrzu w dn. 19.II.2008r. miał mejsce pokaz produktów Pravenda połączny z degustacją. Prezentowane były mixy ziemniaczane, zupy, sosy, desery i produkty warzywne. Pokaz prowadzony był przez dwóch doświadczonych kucharzy Resteuracji Pod Kasztanami w Zabrzu. Zarówno uczestnicząca publiczność jak i kucharze byli bardzo zadowoleni z produktów oferowanych przez Pravendę, co jest dla nas wyróżnieniem i motywacją do dalszej wzmożonej pracy. Bardzo dziękujemy wszystkim za przybycie i zapraszamy na kolejne pokazy. Zapraszamy również do obejrzenia zdjęć z pokazu w naszej galeri, zakładka `O Firmie`



2008-01-28
Po Prostu Najlepszy 2007
Już po raz siódmy zostały wyróżnione: Wzorcowe Polskie Przedsiębiorstwa Hotelowe i Menedżerowie Polskiego Hotelarstwa. Miejscem wieczornej gali, na którą przybyli zwycięzcy i zaproszeni goście był Hotel Mercure Jelenia Góra.

Nagrodzonych laureatów wyłoniła komisja konkursowa pod przewodnictwem Mirosława Wojciecha Kacprzaka, który wspólnie z Michałem Szczęśniakiem gratulował nagrodzonym.

Gospodarzem tegorocznej edycji Po Prostu Najlepszy 2007 był Zdzisław Ziomek - dyrektor Hotelu Mercure Jelenia Góra. Uroczystą galę poprowadziła Eliza Kucharska, która uświetniła ją także występem wokalnym. Nieco spóźniony kabaret PAKA do łez rozbawiał zgromadzoną publiczność.

Organizatorzy konkursu - Impress, wydawca Doradcy Hotelarza – podziękowali również sponsorom wręczając im dyplomy. Patronat nad imprezą objęła Gastrona.pl.
Więcaje informacji na temat konkursu oraz naszego uczestnictwa w nim znajdą Państwo pod adresem :

http://gastrona.pl/art/article_7266.php?ft=6859

2007-11-14
Pravenda


Miło nam poinformować, że firma Eco Trade sp. z o.o. rozpoczęła produkcję nowego asortymentu dla branży gastronomicznej. Produkty nowego sektora gastronomicznego występują pod nową marką: PRAVENDA. W gamie asortymentów nowej linii znajdują się: koncentraty ciast, koncentraty zup i sosów, mieszanki ziemniaczane, farsze i wypełniacze do gołabków, pierogów i innych potraw. Zachecamy do zapoznania sie z nasza ofertą na stronie intenetowej lub pod nr. tel. 032 231 20 88



©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA