CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Czosnkowa zupa kremowa
Cebulę pokroić, osmażyć na oleju, następnie zalać mlekiem i dodać bezglutenową kostkę rosołową. Gotować ok. 20 minut. Mieszankę uniwersal...

  • Koncentrat ciasta babka Piaskowa 500g Jaja 200g Olej 200g Woda 50g Krem do tortów wanilia 180g Mleko 450g Masło lub margaryna 150g


Przyrządzenie ciasat: połączyć składniki babki i wymieszać na wysokich obrotach. Ciasto wlać do tortownicy z kominkiem. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 45 minut. Przyrządzenie kremu: wszystkie składniki połączyć i ubić na puszystą masę osobno napowietrzając masło lub margarynę. Stopniowo dodawać krem do tłuszczu aż do ujednolicenia konsystencji.


Przygotować prażone orzechy arachidowe do dekoracji. Po wyciągnięciu ciasta z pieca wyjąć z formy, ostudzić i pokroić na trzy warstwy, Ciasto przełożyć i udekorować kremem, obsypać proażonymi orzechami. receptura na formkę tortową o średnicy 26 cm


  • Czosnkowa zupa kremowa
  • Przepis na nagrody
  • Naleśniki
  • Tort mecenas
  • Czekoladowy jeżyk
  • Tort motyl
  • Piernik szprycowany z marmoladą
  • Piramida orzechowa
  • Piernik na świąteczny stół
  • Pyzy z farszem

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA