![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Przygotowanie farszu: do farszu prva dodać roztopioną margarynę i zimną wodę. Dokładnie wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na około 15 minut. Wychłodzona masa uzyskuje odpowiednią konsystencję, co pomaga w późniejszym procesie technologicznym. Przygotowanie pyz: Kluski śląskie Prv połączyć z wodą i dodać 2 jaja, dokładnie wyrobić na jednolita masę (ciasta nie należy wyrabiać zbyt długo). Ciasto podzielić na niewielkie kawałki, które należy spłaszczyć. Łyżeczką nakładać farsz około 10g na przygotowane ciasto i formować kule (40g). Tak przygotowane pyzy należy gotować delikatnie mieszającw dużej ilości wody osolonej ok.7 minut od chwili wypłynięcia.
![]() ![]() Receptura wystarczy na około 40 pyz. Pyzy z farszem prv można podawać jako samodzielne danie, z sosem pomidorowym polecamy (Sos Tomato)lub polane tłuszczem i smażoną cebulką.
![]() ![]()
![]() |