CIASTA I TORTY
DANIA BEZGLUTENOWE
PROMOCJE I NAGRODY
PRZEPISY Z FARSZEM PRV
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Tort mecenas
Przyrządzenie ciasta: Połączyć skłądniki biszkoptu i ubić na puszystą masę. Ciasto przełożyć do formy tortowej o średnicy 24cm. Piec w te...

  • Ciasto piernikowe Provenda 900g
  • MIÓD 350g
  • Olej 100g
  • Jaja 200g/4sztuki
  • Marmolada owocowa 200g
  • Mąka 500g
  • Marmolada brzoskwiniowa 900g - do szprycowania


Miód i marmoladę zalewamy gorącą wodą - łączymy. Następnie dodajemy olej, jaja i ciasto piernikowe. Mieszamy na średnich obrotach okoo 3 minuty. Na koniec łaczymy z mąkę. Masę piernikową szprycujemy w formie biszkopcików, na wierzch dodajemy marmoladę brzoskwiniową. Następnie zapiekamy w temp. 200°C przez 15 minut. Wykańczamy polewą Extra Dark lub Provenda white




  • Tort motyl
  • Naleśniki
  • Przepis na nagrody
  • Pyzy z farszem
  • Piernik na świąteczny stół
  • Wianuszek wanilia
  • Czekoladowy jeżyk
  • Tort mecenas
  • Piramida orzechowa
  • Czosnkowa zupa kremowa

©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA