Akcesoria
Błonniki
Dodatki funkcjonalne
Koncentraty deserów
Babki piaskowe
Budynie
Ciasta
Dodatki i ozdoby ciast
Galaretki
Kisiele
Kremy do tortów
Polewy
Stabilizatory żelatynowe do śmietany
Koncentraty spożywcze
Lody SOFT
Mąki
Produkty zbożowe
Przyprawy, panierki
Ziarna
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Tort mecenas
Przyrządzenie ciasta: Połączyć skłądniki biszkoptu i ubić na puszystą masę. Ciasto przełożyć do formy tortowej o średnicy 24cm. Piec w te...

Ciasto piernikowe Super Piernik

id# PRV001-5 opakowanie 10 kg  szt.
Cena 91,25zł
Piernik w proszku Pravenda to gotowa baza wszystkim dobrze znanego i tak lubianego piernika o tradycyjnym smaku i wielorakim zastosowaniu. Wyjątkowo wyrazisty smak i aromat naszego piernika sprawia, iż ciasto to, cieszy się dużym powodzeniem wśród klientów. Ciasto piernikowe Pravenda można komponować z marmoladą lub kremem waniliowym Pravenda. Wykorzystywany również do wyrobu pierniczków oblanych polewą czekoladową, orzechową a także lukrem. Pierniczki wykorzystać można jako ozdoby choinkowe lub serca walentynkowe. Dodatkowym walorem ciasta jest zachowanie świeżości i aromatu przez długi czas.


    Piernik koncentrat ciasta 1500g, olej roślinny 300g, jaja 600g, woda 300g, mleko 150g Wszystkie składniki wymieszać w maszynie cukierniczej przez ok. 3 min na średnich obrotach następnie ciasto wylać na blachę lub foremek babkowych. Temperatura wypieku około 18 st. C: czas 45-50 min. Ostudzone ciasto można przełożyć miękką marmoladą owocową. Następnie wykończyć ciasto cukrem pudrem lub polewą czekoladową



 drukuj
©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA