Akcesoria
Błonniki
Dodatki funkcjonalne
Koncentraty deserów
Babki piaskowe
Budynie
Ciasta
Dodatki i ozdoby ciast
Galaretki
Kisiele
Kremy do tortów
Polewy
Stabilizatory żelatynowe do śmietany
Koncentraty spożywcze
Lody SOFT
Mąki
Produkty zbożowe
Przyprawy, panierki
Ziarna
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Naleśniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera lub ubijaczki(najpierw wolne obroty, potem szybkie). Aby uzyskać gładką, jednolitą k...

Babka piaskowa czekoladówka

id# PRV030-5 opakowanie 10 kg  szt.
Cena 94,40zł
Babka o smaku czekoladowym - koncentrat ciasta w proszku, to wysokiej jakości mieszanka biszkoptowo-tłuszczowa przeznaczona do wypieku tradycyjnej babki. Upieczona charakteryzuje się jednolitą strukturą, puszystością i odpowiednim nawilgotnieniem. jest bardzo prosta w przygotowaniu, ma wspaniały aromat i smak.
Receptura gwarantuje wysoką i powtarzalną jakość produktu, a także zachowanie walorów smakowych.


    Babka czekoladowa Pravenda 1000g
    Olej roślinny 400g
    Jaja 400g*
    Woda 100g
    Razem 1900g
    * zaleca się stosowanie świeżych jaj lub pasteryzowanych

    Wszystkie składniki ubijać w maszynie cukierniczej przez około 3min. na wysokich obrotach, następnie ciasto wyłożyć do foremek jednorazowych lub tradycyjnych, posmarowanych tłuszczem i posypanych mąką. Włożyć do pieca nagrzanego do temp. około 180 st. C, po około 10-15 minutach naciąć ciasto wzdłuż środka formy. Czas pieczenia 40-50 min. Po wypieku ciasto można udekorować pudrem dekoracyjnym (polecamy naszą "Białą słodycz") lub lukrem



 drukuj
©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA