Akcesoria
Błonniki
Dodatki funkcjonalne
Koncentraty deserów
Babki piaskowe
Budynie
Ciasta
Dodatki i ozdoby ciast
Galaretki
Kisiele
Kremy do tortów
Polewy
Stabilizatory żelatynowe do śmietany
Koncentraty spożywcze
Lody SOFT
Mąki
Produkty zbożowe
Przyprawy, panierki
Ziarna
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Tort mecenas
Przyrządzenie ciasta: Połączyć skłądniki biszkoptu i ubić na puszystą masę. Ciasto przełożyć do formy tortowej o średnicy 24cm. Piec w te...

Ciasto kruche

id# GKC20-01 opakowanie 10 kg  szt.
Cena 57,65zł
Ciasto kruche jest podstawą do tworzenia wielu rodzajów ciast. Spody przygotowane w oparciu o produkt stanowią podstawę do przygotowania: jabłeczników, serników i tortów owocowych. Doskonale nadaje się również do wypieku drobnych kruchych ciasteczek. Koncentrat do ciasta pozwala na szybkie przygotowanie delikatnego i kruchego ciasta, które nie wchłania wilgoci, nie "zaciąga" masy i może być wykorzystane również do wypieku ciasta półkruchego i kruszonki. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości surowców ciasto wydajnie skraca proces przygotowania ciasta zachowując jednocześnie wspaniały smak i aromat.


    Ciasto podstawowe: Ciasto kruche 1000g Margaryna 450g Jaja 50g Ciastka kruche: Ciasto kruche 1000g Margaryna 250g Margaryna puff plastry 200g Jaja 50g Wszystkie składniki poszczególnych receptur wyrobić na średnich obrotach. UWAGA! Nie wyrabiać zbyt długo, gdyż może to spowodować zaciągnięcie ciasta. Ciasto schłodzić. Następnie wykorzystać wg różnych zastosowań wypiekając ciasto w temperaturze 200 stopni Celsjusza.



 drukuj
©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA