Akcesoria
Błonniki
Dodatki funkcjonalne
Koncentraty deserów
Babki piaskowe
Budynie
Ciasta
Dodatki i ozdoby ciast
Galaretki
Kisiele
Kremy do tortów
Polewy
Stabilizatory żelatynowe do śmietany
Koncentraty spożywcze
Lody SOFT
Mąki
Produkty zbożowe
Przyprawy, panierki
Ziarna
szukaj w recepturach
szukaj w produktach
szukaj
Pyzy z farszem
Przygotowanie farszu: do farszu prva dodać roztopioną margarynę i zimną wodę. Dokładnie wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na około 1...

Ciasteczka kruche Fit

id# GKC17-01 opakowanie 10 kg  szt.
Cena 131,15zł
Ciasteczka "FIT" to wspaniały pomysł na produkcję niebanalnych, rozkosznych słodkości. Niezwykle bogata mieszanka zawierająca bardzo popularny i promowany przez autorytety z dziedziny żywienia amarantus w postaci odpowiednio preparowanego ziarna. Znajdują się w niej również specjalnie przygotowane owoce żurawiny, śliwki i rodzynki. Wzbogacona jest także dodatkiem błonnika i płatków owsianych znanych ze swych prożywieniowych właściwości. AMARANTUS, to przede wszystkim niezwykle cenne źródło białka. Jest źródłem wielu składników mineralnych, zwłaszcza wapnia, fosforu i magnezu. Spożycie 100g nasion amarantusa pokrywa 1/3 dziennego zapotrzebowania na wapń. Pod względem żelaza wyprzedza niemal wszystkie rośliny, z osławionym szpinakiem włącznie, zawiera stosunkowo dużo błonnika. SERWATKA posiada wiele właściwości funkcjonalnych i żywieniowych. Białka serwatkowe należą do białek najlepiej przyswajalnych przez człowieka, o bardzo wysokiej wartości odżywczej. Bogate w błonnik SUSZONE ŚLIWKI ułatwiają spalanie tłuszczu, hamują jednocześnie wchłanianie przez organizm cholesterolu. Znany z medycyny ludowej sposób na problemy z trawieniem to spożywanie trzech suszonych śliwek każdego dnia. Jest to bardzo skuteczna metoda, dzięki której uregulujemy pracę naszego przewodu pokarmowego.


    Receptura podstawowa: Sposób użycia: Mieszanka ciasteczka "Fit" 1000g Margaryna 500g Jajka 100g Woda 10g Z podanych składników przyrządzić ciasto, pozostawić do schłodzenia ok. 15 minut. Uformować walce o średnicy ok. 2cm, pociąć na kawałeczki długości ok. 3cm, lekko spłaszczyć, układać na blachach. Piec w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza.



 drukuj
©2007 Provenda | Designed by PROMEDIA